PISO-directeur te gast bij koning

Op 12 februari trok onze directeur, mevrouw Wouters, op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning naar het symposium “Welke vorming voor de toekomst? Duaal leren en beyond” dat plaatsvond in het Koninklijk Paleis te Brussel.

Dit symposium had als doel een stand van zaken op te maken van de recente ontwikkelingen inzake duaal leren in België en mogelijke toekomstgerichte voorstellen te bespreken.

Via een mix van getuigenissen van mensen op het veld, zoals schooldirecteurs, studenten, ondernemers en sprekers uit de bevoegde organisaties, werden de verschillende facetten van duaal leren belicht. Afsluitend gaven de bevoegde Ministers een reactie op de verschillende sprekers en gaven hun aanbevelingen voor de toekomst. Zo kregen de aanwezigen speeches van minister voor onderwijs Crevits, Pieter Timmermans van het VBO en Bruno Tindemans van Syntra.

Onze directeur had de eer om met de secretaris-generaal van de koning en zelfs met de koning zelf te spreken!

PISO Tienen is een voortrekker op het gebied van innoverend onderwijs via het SODA-project, werkplekleren en nu ook duaal leren.

Vorig jaar startte onze school immers, als één van de eersten in de regio, met twee gloednieuwe studierichtingen duaal leren: duaal leren installateur gebouwenautomatisering en duaal leren zorgkundige. We trekken de kaart van de toekomst en richten vanaf volgend schooljaar zelfs twee bijkomende studierichtingen duaal leren in: duaal leren elektrotechnicus en duaal leren grootkeukenkok.

Op het symposium was ook Koen Prosmans, Head of Hiring and Development van Tiense Suiker aanwezig. Wij hebben een goede samenwerking met dit alombekende Tiens bedrijf: onze leerlingen Werktuigmachines gaan er onder andere elke week werkplekleren.

Het werd voor onze directeur een boeiende dag: nieuwe contacten werden gelegd en vernieuwende onderwijsideeën werden besproken.

 

Comments are closed.