Chat with us, powered by LiveChat
Opendeur

Virtuele opendeur

Rondleiding

Persoonlijke rondleiding

Inschrijven

Welkom @ PISO

SODA+

Een beloning voor gemotiveerde leerlingen met een uitstekende attitude.

Uniek in de regio!

PISO Tienen is de enige school in de regio die haar leerlingen, bovenop een studiegetuigschrift of een diploma,
een heus SODA-attest uitreikt!

Onze school neemt op deze manier deel aan het SODA-project, dat in heel Vlaanderen stilaan naam en faam verwerft.

SODA, wa’s da?

“SODA” staat voor Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude.

Leerlingen van de tweede en de derde graad die tijdens het schooljaar een goed tot uitmuntend attituderapport behaald hebben, worden bij ons beloond met een extra SODA-attest.

De leerlingen van de eerste graad krijgen op hun beurt een SODA-brevet.

Brug tussen school en bedrijfsleven

Met dit attest slaan we een brug tussen school en bedrijfsleven. Leerlingen die het attest gekregen hebben kunnen gratis registreren op de SODA-website, en zo in contact komen met bedrijven die vakantiejobs, weekendwerk en vaste jobs aanbieden.

Bovendien is het SODA-attest een belangrijke troef die de leerlingen in handen hebben wanneer ze later gaan solliciteren!

Bedrijven uit de regio die het SODA-project reeds ondersteunen

SODA-nieuws

SODA-festival

Dit jaar kregen de SODA-leerlingen als beloning een heus SODA-festival. Het werd een leuke avond met onder andere foodtrucks, een fotobooth, relaxhoekjes en een heuse DJ!

PISO wint SODA-bedrijfsaward

Wij kregen deze prijs voor onze prestaties op het vlak van beloning, feedback, evaluatie en contacten tussen de school en de bedrijfswereld.

Sponsorslunch

De bedrijven die ons SODA-project sponsoren, worden uitgenodigd voor een smakelijke lunch in ons didactisch restaurant.

SODA-award “consequentie”

Onze school won de SODA-award “consequentie”. De prijs werd uitgereikt op een gala in bijzijn van Wouter Torfs en voorzitter van de FOD Sociale Zekerheid Frank Van Massenhove.

SODA-challenges

Leerlingen worden uitgedaagd om SODA-doelstellingen te behalen door middel van ludieke challenges. Per challenge worden er prijzen uitgereikt!

SODA uitreiking

Leerlingen die op het einde van het schooljaar hun SODA-attest behalen, worden in de watten gelegd met een uitstap of een feest die speciaal voor hen georganiseerd worden.

Sancties worden acties

Onze school zet in op alternatief sanctiebeleid: sancties worden acties. Wij werken met alternatieve straffen: zo gaan leerlingen bijvoorbeeld op woensdagnamiddag helpen in een bejaardentehuis of in een organisatie voor mensen met een beperking.

Ons SODA-project leeft in onze school

Elk jaar daalt onder meer het aantal ongewettigde afwezigheden op onze school. PISO-leerlingen begrijpen dat een correcte attitude een grote troef is wanneer ze later op zoek moeten gaan naar een job.