27.01.2023: officiële opening didactische keuken

De didactische keuken werd volledig gerenoveerd. ​ Hiermee onderstrepen we onze ambities in het opleidingsdomein Voeding en Horeca.
Het aanbod in het opleidingsdomein Voeding en Horeca wordt verbreed naar alle richtingen. Naast de reeds bestaande opleiding in ‘Restaurant-Keuken’ en de richting ‘Grootkeuken’ hebben we ook de opleidingen ‘Voeding en horeca’ en ‘biotechnologische wetenschappen’ aangevraagd. ​
​Op dit moment is er binnen de onderwijszone waar Tienen deel van uitmaakt geen enkele school die deze studierichting ‘Voeding en Horeca’ aanbiedt.
“Daarvoor heeft onze school dus een modern uitgeruste keuken nodig. Op deze manier kan iedere leerling met interesse in ‘Voeding en Horeca’ dit talent verder ontwikkelen op het PISO. We zijn dan ook heel trots onze nieuwe infrastructuur”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs.
“De bestaande keuken, inclusief de toestellen, werd volledig ontmanteld en vernieuwd. Er kwam een nieuwe hygiënische bekleding van de vloeren en wanden. Het dak werd gerenoveerd en geïsoleerd. Ook de keukeninrichting is volledig nieuw. Kortom, de keuken is op en top klaar voor de toekomst”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor gebouwen.
​Nood aan culinair talent
​De Tiense regio is een draaischijf van de drank- en voedselproductie. Ze kent dan ook heel wat bedrijven die actief zijn in de voedselnijverheid, zoals de Tiense suikerraffinaderij, de Citrique Belge, SES, KIM’s chocolate of de brouwerij van Hoegaarden.
Binnen deze voedingsnijverheid is een grote behoefte aan biotechnische wetenschappers. Binnen deze voedingsnijverheid is een grote behoefte aan talent.
​Door de lange traditie die PISO Tienen heeft in het aanbieden van het studiegebied ‘Voeding en Horeca’ heeft ze een groot netwerk van partners in deze sector. De school heeft hierdoor een duurzame samenwerking gericht op werkplekleren opgebouwd in de verschillende segmenten van de voedingssector, gaande van restaurants over hotels tot microbrouwerijen en kaasmakers.
​“Daarnaast blijven we samenwerking als school heel belangrijk vinden. De vernieuwde infrastructuur gaat dan ook verhuurd worden aan VDAB en Horeca Vlaanderen”, zegt directeur Koen Kempeneers.
Comments are closed.