PISO gaat didactische keuken renoveren

De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde de plannen goed voor de volledige renovatie van de didactische keuken van onze school. Ze voorziet hiervoor een bedrag van 2.208.602,47 euro. Hiermee onderstrepen we onze ambities voor de succesvolle opleiding ‘Restaurant-Keuken’.

De bestaande didactische keuken voor onze richting ‘Restaurant-Keuken’ is 30 jaar oud.

“Een volledige renovatie is nodig om een antwoord te kunnen bieden aan de pedagogische uitdagingen waar de school voor staat. PISO wil zich sterk profileren in het domein horeca en voeding en heeft dus een gedegen keuken nodig”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde van onderwijs.

“De bestaande keuken, inclusief de toestellen, zal volledig ontmanteld worden. Er komt een nieuwe hygiënische bekleding van de vloeren en wanden. Ook het dak wordt gerenoveerd en geïsoleerd. De keukeninrichting wordt volledig vernieuwd”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor gebouwen.

“Onze richting ‘Restaurant-Keuken’ kent succes”, zegt vakverantwoordelijke Liesbeth Ketelslegers. “Zo zijn een aantal leerlingen aan de slag mogen gaan op hun stageplaatsen, zoals in restaurant Kleine Kauter in Boutersem of in het Crowne Plaza Brussels Airport”. Andere ex-leerlingen hebben hun eigen zaak opgestart, zoals restaurant Louvain d’Anvers in Leuven (samen met zijn ouders), Frituur Meerdaal in Oud-Heverlee, Taverne Time Out en Café De Pomp in Boutersem of Frituur Brasserie Cumptich.

De provincie Vlaams-Brabant voorziet hiervoor een budget van 2.208.602,47 euro.
De renovatie is gepland voor het volgend schooljaar.
Tijdens de werken worden de lessen gegeven in tijdelijke keukens in de school en in de omgeving.

Comments are closed.