Project SterkT schenkt 8 laptops aan kanszoekende jongeren

PISO Tienen kreeg op 30 oktober het bezoek van vertegenwoordigers van SODAplus. Zij kwamen in het PISO 8 laptops overhandigen!
Dit doen ze in het kader van een project van SterkT, een nieuwe tak van SODAplus. SODAplus zelf is beter bekend als een onderwijsproject dat focust op Stiptheid, Orde, Discipline en een positieve Attitude in BSO- en TSO-scholen.
Daar waar SODAplus een project heeft rond attitudevorming op het niveau van de hele school, focust SterkT zich op de individuele begeleiding en ondersteuning van jongeren met een kwetsbare thuissituatie.
PISO is één van de deelnemende scholen van het nieuwe project binnen SterkT: “Creëer kansen voor jongeren! 30 jobs voor 30 kanszoekende jongeren”, een project mede mogelijk gemaakt door hun partner, Esas.
In dit project begeleidt SterkT gedurende een volledig schooljaar en op een heel intensieve en individuele manier een aantal kanszoekende jongeren uit het 7de jaar beroepsonderwijs. Via gerichte workshops en activiteiten, wil SterkT deze jongeren wapenen met sterke vaardigheden, kennis, veerkracht en het nodige zelfvertrouwen. Na het coachingtraject volgt een individuele begeleiding naar concrete jobopportuniteiten.
De zoektocht naar een job is een zoektocht die vaak grotendeels digitaal verloopt. Met dank aan HP & Signpost kan SODAplus maar liefst 25 leerlingen verspreid over 3 scholen van een volledig uitgeruste laptop voorzien, en zo dus ook 8 PISO-leerlingen!
Comments are closed.