Zoetigheden
met liefde gebakken; tegen eenzaamheid verpakt.
Geen geheime recepten: we delen jullie graag de ingrediënten van onze koekjes! Zo kan ook jouw talent gevormd worden en kan je zelf aan de slag om koekjes te bakken tegen eenzaamheid. Houd wel rekening met eventuele allergieën. Al onze koekjes worden op school verwerkt in een ruimte waar onderstaande allergenen aanwezig zijn:
1. Boterkoekjes
Ingrediënten:
- 200 g bloem
- 100 g kristalsuiker
- 150 g boter (ongezouten)
- 1 eigeel
- Snufje zout
Allergenen:
- Gluten (bloem)
- Melk (boter)
- Eieren (eigeel)
2. Kruidige Speculaasjes
Ingrediënten:
- 250 g bloem
- 125 g bruine suiker
- 150 g boter
- 2 tl speculaaskruiden
- 1 tl bakpoeder
- 1 el melk
Allergenen:
- Gluten (bloem)
- Melk (boter, melk)
- Mogelijke sporen van noten (controleer speculaaskruiden en suikerverpakking)
3. Amandelkransjes
Ingrediënten:
- 200 g bloem
- 100 g kristalsuiker
- 150 g boter
- 1 eigeel
- 50 g geschaafde amandelen
Allergenen:
- Gluten (bloem)
- Melk (boter)
- Eieren (eigeel)
- Noten (amandelen)
4. Vanillecake
Ingrediënten:
- 200 g bloem
- 200 g kristalsuiker
- 200 g boter (ongezouten)
- 4 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl bakpoeder
Allergenen:
- Gluten (bloem)
- Melk (boter)
- Eieren (eieren)