Zoetigheden
Met liefde gebakken,
tegen eenzaamheid verpakt
Onze koekjes werden gebakken in het restaurant van onze school. Hou er rekening mee dat we hier tal van allergenen verwerken. Per koekje bezorgen we jou dan ook de allergenenlijst. Ook delen we graag de recepten. Vorm ook jouw talent; bak ook koekjes en pak ook zo de eenzaamheid aan!
1. Boterkoekjes
Ingrediënten:
- 200 g bloem
- 100 g kristalsuiker
- 150 g boter (ongezouten)
- 1 eigeel
- Snufje zout
Allergenen:
- Gluten (bloem)
- Melk (boter)
- Eieren (eigeel)
2. Kruidige Speculaasjes
Ingrediënten:
- 250 g bloem
- 125 g bruine suiker
- 150 g boter
- 2 tl speculaaskruiden
- 1 tl bakpoeder
- 1 el melk
Allergenen:
- Gluten (bloem)
- Melk (boter, melk)
- Mogelijke sporen van noten (controleer speculaaskruiden en suikerverpakking)
3. Amandelkransjes
Ingrediënten:
- 200 g bloem
- 100 g kristalsuiker
- 150 g boter
- 1 eigeel
- 50 g geschaafde amandelen
Allergenen:
- Gluten (bloem)
- Melk (boter)
- Eieren (eigeel)
- Noten (amandelen)
4. Vanillecake
Ingrediënten:
- 200 g bloem
- 200 g kristalsuiker
- 200 g boter (ongezouten)
- 4 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl bakpoeder
Allergenen:
- Gluten (bloem)
- Melk (boter)
- Eieren (eieren)