Erasmusplus in Córdoba

Twee weken in Córdoba, dan leren leerlingen en leerkrachten elkaar op een andere manier kennen.

Het valt op dat er voor elkaar wordt gezorgd en dat er nieuwe vriendschappen ontstaan.

Zou dit komen door de zalige geur van de bloemen van de citrusbomen, door de mooie steegjes? Of misschien omdat we elkaar nodig hebben omdat het soms toch even wennen is: zelf de was doen, de weg zoeken in een vreemde stad, converseren in het Spaans … Bedankt, Sharona Ruell voor de videolessen Spaans!

Zaterdag gingen we naar Málaga naar het strand. Enkele dapperen gingen zwemmen. Het was heel mooi weer, maar het water was koud.

Zondag was een vrije dag. De botanische tuin, het zonnige terras van de hostel en de zoo waren de grote trekpleisters. Ook de prachtige Mezquita was een optie. Dit gaf energie voor een volgende week.
Ook de leerlingen uit de richting Restaurant – Keuken ervaren Córdoba heel positief. Ze zijn trots dat ze deze buitenlandse stage kunnen doen: een kans om heel wat bij te leren en te ontdekken! Een complimentje van de leerkrachten, die in hun zaak komen lunchen, is een welverdiend schouderklopje.
Kansen grijpen – talenten vormen – we zien het graag gebeuren!£

De leerlingen van 6 Gezondheids- en welzijnswetenschappen liepen stage bij Spaanse peuters, kleuters en bejaarden. En er zijn zeker verschillen met België. Kinderen troosten gebeurt anders. Ze leren in de kleuterklas al schrijven, en soms ook al Engels spreken. Bij bejaarden gebeurt de verzorging anders. En na een tijdje wordt dit gewoon. Na de stage moesten ze dagverslagen schrijven, opdrachten van het stageboek maken, activiteiten voorbereiden. Daarna was er tijd voor het winkelcentrum, gezelschapsspelletjes, spelen met waterpistooltjes, een museum, mooie gebouwen, parken en gisteren kon je in het hostel kiezen tussen verschillende fuiven. Terug thuis zal het even wennen zijn. De leerlingen zijn zelfstandiger geworden, zetten een flinke stap richting volwassenheid.

Comments are closed.