Leerlingprofiel
Ben je creatief, een teamspeler, en leg je graag mensen in de watten? Heb je interesse voor voeding en drank, en experimenteer je graag met smaken en kleuren? Dan heb je de ideale studierichting gevonden!
Studierichtingsprofiel
We bieden onze leerstof op een praktijkgerichte en projectmatige wijze aan, zowel in ons restaurant als in onze keuken. Wij focussen op de zorg voor het bereiden van kwaliteitsvolle basisgerechten, met respect voor de voedselveiligheid, en natuurlijk met oog ook voor een optimale bediening van de gasten. We leren je beroepsfierheid ontwikkelen en de nieuwste technieken uitproberen.
Praktische talenkennis en training van communicatieve vaardigheden komen natuurlijk ook aan bod in onze lessen.
En later?
Na het vierde jaar stroom je door naar de derde graad Restaurant-Keuken, waarna je aan de slag kan in de horecasector.
Lessentabel
3de | 4de | |
---|---|---|
Algemene vorming | ||
Levensbeschouwelijk vak | 2u | 2u |
Lichamelijke vorming | 2u | 2u |
PAV Humane wetenschappen | 4u | 3u |
PAV Exacte wetenschappen | 3u | 3u |
Frans | 1u | 1u |
Specifieke vorming | ||
Technisch en Praktisch Vak Restaurant & Keuken | 21u | 22u |
Aanvullende vorming | ||
Labo PAV Exacte en Humane wetenschappen | 1u | 1u |
Totaal lesuren / week | 34u | 34u |
Wij proberen méér te doen dan lesgeven alleen
We zijn er ook van overtuigd dat jonge mensen zich in de eerste plaats thuis moeten voelen op een school.
Ons team van directie, leerkrachten, administratief personeel, opvoeders … doet zijn uiterste best om dit voor jou waar te maken.
Zo bouw je in onze school samen met je medeleerlingen aan een
fijne en zekere toekomst, want afgestudeerden uit TSO en BSO vinden altijd werk op de arbeidsmarkt!