Hout

Leerlingprofiel

Houtbewerking is een sterk praktijkgerichte, polyvalente opleiding. Ze bereidt je voor op het beroep van binnen- en buitenschrijnwerker, daktimmerman en meubelmaker. Je leert met moderne machines, volgens de regels van de kunst, volwaardige bouwconstructies, deuren, ramen, trappen en meubelen maken.

Studierichtingsprofiel

Via projecten die uit de realiteit zijn gegrepen leer je een opdracht tot een goed einde brengen. Bij technisch tekenen ontwerp en teken je constructies met behulp van een CAD-programma. In het vak technologie hout bereid je de constructies voor, met aandacht voor de modernste technologieën en technieken voor laagenergie- en passiefprojecten. Tijdens de lessen realisatie voer je de constructies uit, werk je ze vakkundig af en zorg je voor de plaatsing. In het vak ondersteunende technieken sluit je eenvoudige, elektrische en sanitaire installaties aan.

En later?

Je vindt vlot werk als schrijnwerker, dakwerker of meubelmaker of je volgt een specialisatiejaar om zo het diploma secundair onderwijs te behalen.

Lessentabel

3de jaar4de jaar
Algemene vorming
Lichamelijke vorming2u2u
Levensbeschouwelijk vak2u2u
Vreemde taal1u1u
PAV humane4u3u
PAV exact3u3u
Specifieke vorming
Technisch tekenen2u2u
Technologie hout2u2u
Praktijk hout17u18u
Aanvullende vorming
Complementair AV (NL/WI)1u1u
Totaal lesuren / week34u34u

Wij proberen méér te doen dan lesgeven alleen

We zijn er ook van overtuigd dat jonge mensen zich in de eerste plaats thuis moeten voelen op een school.

Ons team van directie, leerkrachten, administratief personeel, opvoeders … doet zijn uiterste best om dit voor jou waar te maken.

Zo bouw je in onze school samen met je medeleerlingen aan een
fijne en zekere toekomst, want afgestudeerden uit TSO en BSO vinden altijd werk op de arbeidsmarkt!