Haarverzorging

Leerlingprofiel

Ben je creatief, artistiek en sociaal? Ben je energiek, leergierig en klantgericht? Beschik je over een sterk esthetisch gevoel? Sta je bovendien open voor vernieuwing en ben je geïnteresseerd in de nieuwste trends? Dan is Haarverzorging voor jou de geknipte richting.

Studierichtingsprofiel

Je krijgt naast algemeen vormende vakken (sport, PAV) een theorie- en een groot praktijkpakket haarzorg. Tijdens deze uren maak je kennis met diverse technieken van haarzorg zoals watergolf, brushing, permanent, opsteken, de nieuwste kleurtechnieken, de nieuwste dames- en herensnitten en het plaatsen van extensions. Je oefent deze technieken uitgebreid in tijdens de praktijk. Naast haartooi komen ook tijdens de lessen bio-esthetiek gelaatsverzorging, maquillage en manicure aan bod. We stimuleren je om nieuwe uitdagingen aan te gaan. We oefenen je in sociale en communicatieve vaardigheden zodat je in staat bent een verkoopsgesprek te voeren en advies te geven over stijl, kleur en vorm.

En later?

Na het zesde leerjaar kan jij je als toekomstige kapper je verder specialiseren in de opleiding haarstylist (derde jaar, derde graad) of kapper-stylist (duaal leren). Wanneer je in onze school afgestudeerd bent, kan je meteen aan de slag!

Lessentabel

5de jaar6de jaar
Algemene vorming
Lichamelijke opvoeding2u2u
Levenbeschouwelijk Vak2u2u
Vreemde taal 11u1u
PAV Humane3u3u
PAV Exact4u3u
Economie-1u
Projectweken
Specifieke vorming
Kleuren4u4u
Permanent4u4u
Snit dames4u4u
Snit heren en barbier4u4u
Technieken4u-
TV Haarzorg1u1u
Salontechnieken-4u
Aanvullende vorming
Complementair AV
Remediëring NL/WI
1u1u
Totaal aantal lesuren34u34u

Wij proberen méér te doen dan lesgeven alleen

We zijn er ook van overtuigd dat jonge mensen zich in de eerste plaats thuis moeten voelen op een school.

Ons team van directie, leerkrachten, administratief personeel, opvoeders … doet zijn uiterste best om dit voor jou waar te maken.

Zo bouw je in onze school samen met je medeleerlingen aan een
fijne en zekere toekomst, want afgestudeerden uit TSO en BSO vinden altijd werk op de arbeidsmarkt!