Leerlingprofiel
Ben je creatief, een teamspeler, en leg je graag mensen in de watten? Heb je interesse voor voeding en drank, en experimenteer je graag met smaken en kleuren? Dan heb je de ideale studierichting gevonden!
Studierichtingsprofiel
De studierichting Restaurant-Keuken leidt je op voor een beroep in de horecasector. Horeca, dat zijn hotels, restaurants en cafés maar ook brasseries, eetcafés, pizzeria’s, snackbars, traiteurs, feestzalen, vakantiecentra … Je leert daarom over voedingsproducten, koken, de bediening en drankenkennis in een uiterst moderne praktijkruimte.
Je doet zowel ervaring op in de keuken als in de zaal zowel op school als op stage. Deze opleiding is ideaal voor het ontwikkelen van je eigen creativiteit. Praktische talenkennis is belangrijk in deze opleiding.
En later?
Na het zesde jaar ontvang je het studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs. In onze school kan je aansluitend een specialisatiejaar duaal leren Grootkeukenkok volgen.
Lessentabel
5e | 6e | |
---|---|---|
Algemene vorming | ||
Economie | - | 1u |
Frans | 1u | 1u |
Levenbeschouwelijk Vak | 2u | 2u |
Lichamelijke opvoeding | 2u | 2u |
PAV Exacte wetenschappen | 4u | 3u |
PAV Humane wetenschappen | 3u | 3u |
Projectweken | ||
Specifieke vorming | ||
Technisch en Praktisch Vak Restaurant-Keuken | 21u | 21u |
Aanvullende vorming: | ||
Labo PAV Exacte en Humane wetenschappen | 1u | 1u |
Remediëring NL/WI | ||
Totaal aantal lesuren: | 34u | 34u |
Wij proberen méér te doen dan lesgeven alleen
We zijn er ook van overtuigd dat jonge mensen zich in de eerste plaats thuis moeten voelen op een school.
Ons team van directie, leerkrachten, administratief personeel, opvoeders … doet zijn uiterste best om dit voor jou waar te maken.
Zo bouw je in onze school samen met je medeleerlingen aan een
fijne en zekere toekomst, want afgestudeerden uit TSO en BSO vinden altijd werk op de arbeidsmarkt!