Verkiezings-speeddate voor derde graad

In oktober gaat we, zoals u wel weet, met zijn allen naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Ook een groot deel van onze leerlingen van de derde graad mag dan voor het eerst stemmen. Als school vinden wij het dan ook erg belangrijk dat onze leerlingen goed geïnformeerd naar de stembus trekken.

Leerkracht geschiedenis mevrouw De Witte organiseerde daarom een "politieke praatnamiddag" en kreeg hiervoor de medewerking van zowat alle partijen die in Tienen zullen opkomen. Via een doorschuifsysteem kon elk groepje leerlingen kennismaken met, en vragen stellen aan de kopstukken van elke partij. Het werd voor onze leerlingen én voor de aanwezige politici een erg interessante namiddag. Voor de volledigheid vindt u hieronder de lijst van de politici die graag tijd vrijmaakten voor onze leerlingen. Wij willen hen hiervoor dan ook van harte bedanken!

CD&V: Wim Bergé, Groen: Tom Roovers, N-VA: Ine Tombeur, Open VLD: Bram Delvaux, PVDA: Wouter Vanduffel, Sp.a: Bruno Tobback, Tienen+: Danny Puyneers, Tienen Vooruit: Jos Mombaers, Vlaams Belang: Hagen Goyvaerts.

Foto's hier!