Zesdejaars Elektrische Installaties kapen eerste prijs weg op Brabant GIPT

Op donderdag 18 mei namen onze zesdejaars Elektrische Installaties deel aan Brabant GIPT, een wedstrijd die georganiseerd wordt door RTM, het Regionaal Tewerkstellingsfonds voor arbeiders uit de Metaalverwerkende nijverheid.

Jaimy Tits en Marco Vangoidsenhoven wonnen tijdens deze wedstrijd de eerste prijs!

Leerlingen uit het technisch en beroepsonderwijs elektriciteit/mechanica van Vlaams-Brabant (maar ook leerlingen uit de richting IndustriĆ«le wetenschappen) kwamen er hun geĆÆntegreerde proef - hun eindwerk zeg maar - verdedigen tegenover een professionele jury.

Naast de praktische realisatie moesten de leerlingen hun project uiteenzetten aan de hand van een presentatie en werd er aandacht geschonken aan het GIP-document. Allerlei vragen zowel op technisch, innovatief als communicatief vlak moesten beantwoord worden.

Dat onze leerlingen, als enige BSO-richting, met de eerste prijs gingen lopen is echt wel spectaculair. Ze wonnen met hun eindwerk over domotica. Dit is een 2-delige demobox opgebouwd rond het Niko Home Control Systeem. Deze 2-delige demobox kunnen we de komende schooljaren blijven gebruiken zonder al te veel demontagewerk, wat de duurzaamheid en de snelheid om het systeem te programmeren alleen maar ten goede komt.