Vierdejaars nemen deel aan Zuiddag

Op 22 oktober ruilen de leerlingen van PISO de schoolbanken voor een plaatsje op de arbeidsmarkt. Zuiddag is een project voor en door jongeren. Ze stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij.

Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’.

PISO neemt dit jaar voor de allereerste keer deel met alle leerlingen van het vierde jaar. De leerlingen gaan op zoek naar een job, prijzen zichzelf aan en draaien uiteindelijk mee op de werkvloer. Op die manier kunnen ze proeven van een uitdagende eerste werkervaring.

Leerling Virginie Govaerts uit het vierde jaar Bio-Esthetiek zal tijdens de Zuiddag de taken van de directie van het PISO overnemen: in de voormiddag de functie van directeur Paulette Wouters, in de namiddag die van adjunct-directeur Petra Uyttebroeck.

Verder zullen andere leerlingen in diverse sectoren aan het werk gaan: als hulp in een manège, als schoonheidsspecialiste, als boekhouder, in een kinderdagverblijf of als leerkracht in onze school.

Enkele bedrijven die meewerken zijn Kantoro, Facq, Delhaize, Post Service Nijs en Nazar (kebaprestaurant).

Het loon dat de leerlingen die dag verdienen, gaat integraal naar een goed doel, een project van Vredeseilanden voor leeftijdsgenoten in de cacaosector in Nicaragua. Kortom: jongeren aan zet! #yesyouthcan  http://zuiddag.be/