Ben jij de volgende Jamie Oliver of Jeroen Meus?
De studierichting Restaurant-Keuken leidt je op voor een beroep in de horecasector.
Horeca, dat zijn hotels, restaurants en cafés maar ook brasseries, eetcafés, pizzeria’s, snackbars, traiteurs, feestzalen, vakantiecentra … .
Je leert daarom over koken, voedingsleer en drankenkennis in een uiterst moderne praktijkruimte.
Je doet zowel ervaring op in de keuken als in de zaal.
Deze opleiding is ideaal voor het ontwikkelen van je eigen creativiteit.
Praktische talenkennis is belangrijk in deze opleiding.
Getuigschrift
Na het zesde jaar ontvang je het studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs.
Verder studeren – Tewerkstelling
Je kiest voor een creatief beroep met veel variatie en werkzekerheid.
Na je opleiding Restaurant-Keuken kan je terecht in de horeca.
Voor veel mensen is dit de plaats om van hun passie hun werk te maken: in de keuken, achter de bar of op naar het zelfstandig uitbaten van een horecazaak… .
Lessentabel
Vakken | 4de | 5de | 6de |
---|---|---|---|
Levensbeschouwelijke Vakken | 2u | 2u | 2u |
Lichamelijke Opvoeding | 2u | 2u | 2u |
Project Algemene Vakken | 5u | 5u | 5u |
Frans | 2u | 2u | 2u |
Engels | - | 2u | 2u |
Hotel: technische en praktische vorming | 22u | 22u | 23u |
Hotel / Voeding: Voedingsleer | 1u | 1u | - |
Wij proberen méér te doen dan lesgeven alleen
We zijn er ook van overtuigd dat jonge mensen zich in de eerste plaats thuis moeten voelen op een school.
Ons team van directie, leerkrachten, administratief personeel, opvoeders … doet zijn uiterste best om dit voor jou waar te maken.
Zo bouw je in onze school samen met je medeleerlingen aan een
fijne en zekere toekomst, want afgestudeerden uit TSO en BSO vinden altijd werk op de arbeidsmarkt!