Oudercontact

7 januari 2020

PISO CiTy-run

30 april 2020

Restaurant-Keuken

2de en 3de graad BSO

Ben jij de volgende Jamie Oliver of Jeroen Meus?
De studierichting Restaurant-Keuken leidt je op voor een beroep in de horecasector.

Horeca, dat zijn hotels, restaurants en cafés maar ook brasseries, eetcafés, pizzeria’s, snackbars, traiteurs, feestzalen, vakantiecentra … .

Je leert daarom over koken, voedingsleer en drankenkennis in een uiterst moderne praktijkruimte.

Je doet zowel ervaring op in de keuken als in de zaal.
Deze opleiding is ideaal voor het ontwikkelen van je eigen creativiteit.

Praktische talenkennis is belangrijk in deze opleiding.

Getuigschrift

Na het zesde jaar ontvang je het studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs.

Verder studeren – Tewerkstelling

Je kiest voor een creatief beroep met veel variatie en werkzekerheid.

Na je opleiding Restaurant-Keuken kan je terecht in de horeca.
Voor veel mensen is dit de plaats om van hun passie hun werk te maken: in de keuken, achter de bar of op naar het zelfstandig uitbaten van een horecazaak… .

Lessentabel

Vakken 3de 4de 5de 6de
Levensbeschouwelijke Vakken 2u 2u 2u 2u
Lichamelijke Opvoeding 2u 2u 2u 2u
Project Algemene Vakken 5u 5u 5u 5u
Frans 2u 2u 2u 2u
Engels - - 2u 2u
Hotel: technische en praktische vorming 22u 22u 22u 23u
Hotel / Voeding - - 1u -
Voedingsleer 1u 1u - -

Wij proberen méér te doen dan lesgeven alleen

We zijn er ook van overtuigd dat jonge mensen zich in de eerste plaats thuis moeten voelen op een school.

Ons team van directie, leerkrachten, administratief personeel, opvoeders … doet zijn uiterste best om dit voor jou waar te maken.

Zo bouw je in onze school samen met je medeleerlingen aan een
fijne en zekere toekomst, want afgestudeerden uit TSO en BSO vinden altijd werk op de arbeidsmarkt!