PISO-leerlingen spelen 6 keer in DeSingel

Elk jaar bereikt CANON Cultuurcel 2000 studenten uit de lerarenopleidingen basis- en secundair onderwijs via de Cultuurdagen. De studenten proeven van cultuur via boeiende en kwaliteitsvolle workshops, een prikkelparcours, voorstellingen, lezingen en infostands. De cultuurdagen inspireren de studenten om hun leerlingen later ook een culturele ervaring te gunnen.

 

Ook PISO nam tijdens de cultuurdagen een prominente plaats op het podium in. Met de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN) bracht de school maar liefst 6 keer hun theatervoorstelling 'OKAN 5' in DeSingel in Antwerpen. De gekende naam Stefan Perceval,artistieke leider van het theatergezelschap HETGEVOLG, nam tijdens deze voorstellingen de regie in handen.

Het is verbazend wat deze leerlingen na enkele maanden Nederlandse les op een podium durven doen. Zowel de voorstelling zelf als het avontuur dat er aan vooraf gaat, is voor hen altijd een onschatbare meerwaarde voor hun verdere leertraject. Integratie ten top! Bekijk hier het filmpje!