Zesdejaars Gezondheids- en Welzijnswetenschappen leggen blotevoetenpad aan

De leerlingen van het zesde jaar Gezondheids- en Welzijnswetenschappen hebben in het kader van hun lessen "Geïntegreerde Opdrachten", een heus blotevoetenpad / een openluchtklas aangelegd op de terreinen van onze school. Ook de leerlingen van onze 2B-klas hebben hard meegewerkt aan de aanleg van dit pad.

 

Dit blotevoetenpad werd op 5 mei plechtig ingehuldigd door gedeputeerde voor Onderwijs Marc Florquin. De leerlingen van de 1A-klas van PISO en van een klas van PSBO "De Sterretjes" kwamen het pad op dat moment ook voor het eerst "inlopen".

Dit pad kan "gereserveerd" worden door leerkrachten uit basisscholen. Zij zullen na hun reservatie een aangepast lessenpakket doorgestuurd krijgen. Aan de hand hiervan zullen ze samen met hun leerlingen hun bezoek aan het blotevoetenpad op voorhand kunnen uitwerken, en ter plaatse allerlei dingen kunnen ontdekken.

Met dit initiatief wil onze school de natuurbeleving bij leerlingen uit het lager onderwijs versterken door hen een "natuurlijk" plekje in de stad aan te bieden. Ook willen we tonen dat we een goede samenwerking met basisscholen in de omgeving hoog in het vaandel dragen.

/63