Leerlingen De Springplank bezoeken PISO

De zevendejaars Computergestuurde Werktuigmachines van PISO, én de zesdejaars van Basisschool De Springplank uit Glabbeek nemen dit schooljaar deel aan het project "MyMachine".

De bedoeling van het project was dat leerlingen van basisschool "De Springplank" uit Glabbeek hun verbeelding gebruikten en één of andere machine bedachten. De machine "complimententrein" kwam als idee uit de bus.

De studenten van HOWEST (Hogeschool West-Vlaanderen) hebben dan vanuit deze "verbeelding" een echte "machine" ontworpen.

Uiteindelijk hebben onze PISO-leerlingen deze "machine" effectief gebouwd!

Op 9 mei van 9u30 tot 15u gaf graffitikunstenaar Inge Vanhoof een workshop graffiti aan de leerlingen van basisschool "De Springplank", om zo de complimententrein te versieren. Tijdens hun bezoek aan onze school, volgden de leerlingen van De Springplank workshops bij onze verschillende afdelingen. Hiervan ziet u de foto's.

De complimententrein wordt tentoongesteld op de opendeurdagen van onze school en De Springplank (21 en 22 mei). Op 23 juni vindt dan de slottentoonstelling van het project plaats in het Bronks Theater in Brussel, van 10u30 tot 13u30.

/25